Typer af alkoholtester

Der er flere og flere der køber en alkoholtester til privat brug, og det er med god grund.

Der er mange fordele ved at anskaffe en alkoholtester til personlig brug. Der er dog nogle grundlæggende parametre du skal være opmærksom på ved køb af en alkoholtester.

Der findes flere forskellige typer af alkoholtestere, og det er vigtigt at være opmærksom på at der er stor forskel på disse typer. For det første findes der de alkoholtestere som politiet bruger, de benytter sig af to typer instrumenter. Begge disse alkoholtestere er udstyret med det der hedder en brændselscelle. En brændselscelle er det eneste der kan måle en alkoholpromille nøjagtigt, når der ses bort fra en blodprøve selvfølgelig. Disse brændselsceller findes i forskellige størrelse og det er afgørende hvilken størrelse denne celle har i forhold til hvor præcist og hvor lang holdbarheds tid der er på dem.

Politiet tog i år 2010 de såkaldte bevisinstrumenter i brug, det var meningen af de skulle erstatte den nuværende blodprøve, i skrivende stund vides dog ikke om disse bevisinstrumenter er i brug. Bevisinstrumenterne er udstyret med to hele brændselsceller og er derfor de mest præcise alkoholtester der findes på markedet. Politiet har også håndholdte alkoholtestere, som benytter en hel brændselscelle. De bruges primært som screenings instrumenter. Denne screening bruges til at bestemme om promillen er over eller under 0,5. Er promillen over 0,5 bliver personen bedt om at puste i bevisinstrumentet eller bliver taget med på stationen for at få foretaget en blodprøve.

Det er i dag muligt at købe et alkoholtester til personlig brug, som også er bygget op om en brændselscelle, hvilket gør af disse alkoholtestere kan måle promillen meget præcist. Vælger man at købe en alkoholtester af denne type, vil man kunne bruge det til at bestemme sin alkoholpromille meget nøjagtigt.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>