Tryk

 

350.000 danske folk regner man med i dag lever med et for højt tryk i blodet, uden de selv er bevidste om det. Problemet er, at det er sjældent, at der kommer nogle synlige karakteristika på for højt blodtryk det kan stort set kun opdages med en måler.

Nogle af de karakteristika på for højt blodtryk der dog godt kan findes er, bl.a.: hovedpine, svimmelhed og træthed. Almindeligvis efter længere tid med for højt tryk i blodet kan det alligevel godt komme til udtryk med karakteristika på hjertesvigt og beskadigelse af hjerne, nyrer og øjne. Hvis man oplever nogle af disse karakteristika bør man søge læge.

Der er mange knap så heldige følger af længerevarende tid med for højt blodtryk, man er derfor interesseret i, at opdage for højt tryk i blodet førhen så vi kan oprette behandlingen tidligt. Nogle af de følger der bl.a. kan være på grund af for højt tryk i blodet er bl.a.: blodprop i hjertet, hjertesvigt og meget mere.

Selvom der er flere forskellige danskere der har for højt blodtryk uden, at være klar over det. Er det i grunden forholdsvis simpelt, at afprøve for for højt tryk i blodet. Dette kan laves med et blodtryksapparat, som kan købes til eget brug. Med en måler til blodtrykket er det muligt, at måle blodtrykket hjemme på stort set ingen tid. Man kan naturligvis godt søge lægen der også har en måler, de kan benytte til, at måle dit blodtryk. Men fortrinsvis for ældre personer eller folk der lever meget usundt, kan det anbefales, at man måler blodtrykket systematisk og her kan man med fordel benytte en måler.

Når man benytter sin måler skal man helst få et resultat på under 140/90 mmHg, ellers er det ensbetydende med, at man har for højt blodtryk. Såfremt du bruger din egen måler og måler et for højt tryk i blodet bør du tage kontakt til din egen læge, sammen kan I så finde ud af hvad man skal gøre herfra.

Man skal helst opdage for højt blodtryk, så kvikt som muligt. Ikke desto mindre kan man med fordelagtighed anvende sin måler til blodtrykket hver eneste dag. Det tager kun få minutter minutter hver dag, at anvende sin måler og så er man på den sikre side. Du skal heller ikke at være bange for, at bruge en måler til blodtrykket, det er nemlig ikke en ting der er smertefuldt, det strammer muligvis lidt om armen.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>