Test om du er gravid

Ved brug af en graviditetstest kan du hurtigt finde ud af, om du er gravid. Det er nemt og smertefrit at benytte en hjemmetest, samtidig med at svaret er 99,9 % sikkert. En graviditetstest foregår på den simple måde, at du tisser på en pind. Humant Chorion Gonadotropin er et hormon, som gravide kvinder begynder at danne kort tid efter befrugtningen. Dannelsen af dette hormon, forkortet som HCG, begynder når det befrugtede æg er vokset fast i livmoderen. Koncentrationen af HCG fordobles cirka hver 3. dag, i løbet af de første 10 uger af graviditeten. Det er som regel i starten at udviklingen, og dermed mængden af HCG, sker hurtigst. Dette gør det nemt at foretage en graviditetstest, da der hurtigt vil komme et udslag, og dermed en indikator at tjekke efter. Det er nemlig mængden af HCG, der kan afgøre, om du er gravid eller ej ifølge en graviditetstest.

Mange kvinder har nok stået derhjemme, og været i tvivl om hvornår man kan benytte en graviditetstest. Det er der ikke noget præcist svar på, men man bør først benytte en graviditetstest, den dag man forventer menstruation. Anvendes graviditetstest tidligere, bliver resultatet for usikkert. Det skal dog lige siges, at mange af de befrugtede æg også går til grunde, eller udstødes, i løbet af de første 6 uger. Dette er som regel før menstruationen udebliver, og derfor er en positiv test på menstruationsdagen, ikke ensbetydende med man er gravid. Jo længere tid du venter med at foretage en graviditetstest, jo sikrer bliver resultatet også.

Der findes et væld af forskellige graviditetstests på markedet, som alle varierer i pris. Alle tests i dag er dog så følsomme, at resultatet kan siges med 99,9 % sikkerhed, allerede dagen efter udebleven menstruation. Hvis du er i tvivl om hvordan du skal foretage denne graviditetstest, følger der naturligvis en udførlig brugsanvisning med alle graviditetstest. På denne måde kan du sætte dig ind i testen og dens forløb, og samtidig være sikker på du udfører den korrekt. Det er som sagt meget nemt og hurtigt at foretage en graviditetstest, da svaret blot lader vente på sig i 1-5 minutter, alt afhængig af hvilken test du benytter.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>