Lunger med røg

 

400.000, så mange,  danskere regner man med, at der lider af rygerlunger. En god del af dem dog kun i en mild grad og uden, at man selv er bevidste om det. Men det kan få ubehagelige konsekvenser for en hel del af disse mennesker dersom ikke de finder ud af, at de er ramt af rygerlunger i tide.

Det er nemlig desværre ikke muligt, at helbrede rygerlunger i dagens Danmark og i en hel del tilfælde kan det være dødeligt. Det er kun muligt, at undgå og derfor er det nødvendigt, at du opdager sygdommen i tide.

Rygerlunger er et tilnavn, som sygdommen KRONISK OBSTRUKTIV LUNGESYGDOM har fået. Dette er en følge af , at det er en sygdom der sædvanligvis rammer rygere. Man går ud fra, at FIRS % af dem der har rygerlunger er rygere eller tidligere rygere.

Rygerlunger eller KRONISK OBSTRUKTIV LUNGESYGDOM er hvis lungerne bliver brudt ned og du ligefuldt får en forværret funktion i lungerne. Der vil være en selvfølgelig nedbrydning af lungerne i takt med, at du bliver ældre. Ved rygerlunger bliver lungerne dog brudt ned kraftigt hurtigere, end hvad der regnes for normalt.

Dette vil sige, at du har behov for, at få meget mere oxygen ned i lungerne. Mennesker med rygerlunger vil af den grund genkendefornemmelsen af, at skulle hive efter vejret. Det vil på den måde også være mere svært for mennesker med rygerlunger, at demonstrere nogle former for anatomisk handling.

Efter længere tid med rygelunger kan du også risikere, at dine lunger til sidst er så nedbrudte, at du har brug for hjælp fra maskiner til, at få luft. I sidste ende kan rygerlunger medføre døden. Det er således en sygdom du meget gerne vil slippe for, at skulle kæmpe med.

Det giver sig selv, at en af de nemmeste måder, at undgå rygerlunger på er ved, at stoppe med, at ryge. Det er ikke desto mindre imidlertid ingen sikkerhed for, at du ikke senere får rygerlunger, men det mindsker chancen. Derudover kan du også få et spirometer til brug hjemme, med sådan et apparat er det muligt, at undersøge sin lungekapacitet. Dette kan benyttes til, at beslutte hvorvidt du er ved, at udvikle rygerlunger.

Dersom du opnår et svar der tyder på mindsket lungekapacitet er det vigtigt, at du opsøger læge. Sammen skulle i så utrolig gerne kunne bygge et forebyggelses program, der forhindrer, at lidelsen kan udvikle sig endnu mere.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>