fingeren der sladrer

KOL patienter kan med fordel benytte et pulsoximeter. Patienter med KOL er folk der er plaget af Kronisk Obstruktiv Lungesygdom, der altså bliver forkortet KOL. Det er ikke muligt at helbrede KOL som situationen er i dag, men flere forskellige af dem der har udviklet KRONISK OBSTRUKTIV LUNGESYGDOM pga rygning kan hæmme udviklingen af KRONISK OBSTRUKTIV LUNGESYGDOM med et rygestop. For Patienter med KOL er det meget vigtigt, at have kendskab til at der bestandigt bliver transporteret ilt med blodet ud i kroppen, i lighed med det selvfølgelig også er meget vigtigt for alle andre.

Med et pulsoximeter er det muligt at opmåle mængden af blodets hæmoglobin, som er det protein der sender oxygenen med rundt i blodet og ud til vævet. Hvis der ikke er nok ilt tilstede i blodet, vil mængden af hæmoglobin på samme måde også falde. Resultatet på ens pulsoximeter vil komme ud i SpO2, som derfor kan fortælle dig om mængden af ilt i blodet. Denne værdi vil normalt ligge imellem 95 – 99 %, men det er langt fra ualmindeligt at du ser værdier ned til 90 %. Du kan evt. tage en dialog med din doktor dersom du synes, at dine værdier ligger forholdsvis lavt. Du bør tilmed være opmærksom på, at kontakte doktor dersom indholdet af SpO2 uforudset falder voldsomt i henhold til det normale niveau.

Det er nemt at afbenytte et pulsoximeter, alt man skal lave er at klikke instrumentet på din ene finger. Der medfølger altid en manual der fortæller hvordan man præcist benytter dit pulsoximeter, men det er meget ligetil. Når ens pulsoximeter er klikkede fast på fingeren starter det med, at måle din puls. Ens pulsoximeter måler pulsen ved brug af små censorer der kan føle sig frem til blodet begynder at pumpe. Mens pulsen bliver målt, er ens pulsoximeter også i gang med, at kigge efter mængden af ilt i blodet, det kan gøres via en ting så enkelt som lys. Ved at sende lys med en specifik bølgelængde er det muligt, at finde indholdet af ilt i blodet, det kan gøres ved at kigge på hvor stor en del af lyset der bliver absorberet. Du bør ikke være urolig for at benytte dit pulsoximeter da det på ingen måder er smertefuldt, at benytte et pulsoximeter det værste kan være, at det strammer en smule om fingeren.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>