Hvordan tester du for ægløsning ved hjælp af en ægløsningstest

Hvis du har brug for, at vide om du har ægløsning og mulighed for at blive gravid, så er det en god ide, at tage en ægløsningstest. Hvis din ægløsningstest kommer ud positiv betyder det, at du har en større chance for, at blive gravid. Det er dog heller ingen garanti for hurtig graviditet.

Du skal begynde at teste nogle dage inden din forventede ægløsning. Der er nogen retningslinjer for hvilke tidspunkt du skal tage testen på. Ved at følge retningslinjerne sikre får du det bedst mulige resultat af ægløsningstesten.

–          Det er bedst ikke at tage testen om morgen, da det hormon ægløsningstesten søger efter LH hormonet bliver dannet i løbet af dagen, derfor er det mest optimalt og tage den i løbet af dagen, dette gør også resultatet mere sikkert.

–          Når du har testet skal du gentage testen på samme tidspunkt fire til fem gange om måned for, at vide hvornår du har ægløsning.

Det er ligesom ved en graviditetstest bedst, at man ikke drikker 2 timer op til en ægløsningstest, da dette vil fortynde koncentrationen af LH hormonet i urinen. Du skal også være opmærksom på, at hvis du er under behandling, hvor du modtager medicin der indeholder LH hormonet, vil testen ikke kunne bruges.

Hvorfor skal man tage en ægløsningstest

En gammel tommelfinger regel siger, at man ca. har ægløsning 14 efter at ens menstruation er startet, men da det er meget forskelligt fra kvinde til kvinde, er det en god ide at tage en ægløsningstest. Med en ægløsningstest ved du præcist hvornår du har ægløsning. Som skrevet er en af de vigtigste grunde til brug af en ægløsningstest, at mange kvinders menstruation er uregelmæssig. Ægløsningstesten giver mulighed for kvinder med uregelmæssig menstruation, at vide hvornår de er i deres mest frugtbare periode.

En ægløsningstest er en rimelig sikker test, men som skrevet kan der være mange faktorer der kan snyde dit resultat blandt andet dit indtag af vand op til og evt. medicinering med LH hormonet. Det er altid godt at være på den sikre side og teste 2 gange med ægløsningstesten.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>